Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://dulieuso.hmu.edu.vn/handle/hmu/3885
Nhan đề: THE PREVALENCE OF REFEEDING SYNDROME AT-RISK PATIENTS AND NUTRITION CARE PRACTICE IN PATIENTS WITH GASTROINTESTINAL SURGERY AT HANOI MEDICAL UNIVERSITY HOSPITAL BETWEEN 2021 AND 2022
Tác giả: Bùi, Tường An
Người hướng dẫn: Nguyễn, Hữu Tú
Nguyễn, Quang Dũng
Từ khoá: Refeeding syndrome;gastrointestinal surgery
Năm xuất bản: 10/2022
Tóm tắt: Objectives: Prevalence of gastrointestinal surgery patients at risk of refeeding syndrome (RS) and some associated factors. Methodology: A cross-sectional descriptive study on 104 patients aged 18 years and older. The patients were evaluated risk of RS in the first 24 – 72h from hospital admission. Results: The prevalence of patients at risk of RS accounted for 42.3%, of which 63% had significant risk, 37% had moderate risk. There was a difference between the 2 groups with and without risk in terms of weight, mean BMI, percentage of weight loss at 1 month, 6 months, serum potassium, pyloric stenosis, esophageal cancer (p < 0.05). Upper gastrointestinal tract surgery, obstructive/semi-obstructive diseases increased the risk of RS by 17 times (95% CI: 2.9 – 99.5; p < 0.001) and 13.3 times, respectively (95%CI: 4.2 – 42.4; p < 0.001). Conclusions: The risk of RS in patients with gastrointestinal surgery was very high. Upper gastrointestinal tract surgery and conditions with obstruction/semi-obstruction of the gastrointestinal tract are risk factors for RS.
Định danh: http://dulieuso.hmu.edu.vn/handle/hmu/3885
Bộ sưu tập: Luận văn bác sĩ nội trú

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
LV Thạc sĩ Dinh dưỡng - BÙI TƯỜNG AN - final (1).docx
  Tập tin giới hạn truy cập
4.62 MBMicrosoft Word XML
LV Thạc sĩ Dinh dưỡng - BÙI TƯỜNG AN - final (1) (PDF).pdf
  Tập tin giới hạn truy cập
1.14 MBAdobe PDFbook.png
 Đăng nhập để xem toàn văn


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.